Zoeken

Afrika Cup: terugblik op duels Marokko-Tanzania

17 januari 2024 - 16:00 - Sport

©

Marokko speelt deze woensdag zijn eerste Afrika Cup-wedstrijd tegen Tanzania in Ivoorkust. Uit de statistieken blijkt dat de Atlas Leeuwen in het verleden vaker de overhand hebben gehad in wedstrijden tegen de Tanzaniaanse Taifa Stars.

In de afgelopen tien jaar hebben de twee teams elkaar vijf keer ontmoet, waarbij Marokko vier keer zegevierde en Tanzania slechts één keer. De eerste ontmoeting tussen beide teams vond plaats op 9 oktober 2010 tijdens de kwalificaties voor de Afrika Cup van 2012, waarbij Marokko met 1-0 won door een doelpunt van Mounir El Hamdaoui. In de terugwedstrijd op 9 oktober 2011 bevestigden de Atlas Leeuwen hun suprematie met een 3-1 overwinning, met doelpunten van Marouane Chamakh, Adel Taarabt en Mbark Boussoufa, schrijft Alyaoum24.

Lees ook: Afrika Cup 2024: om hoe laat en op welk zender wordt Marokko-Tanzania uitgezonden?

De derde wedstrijd tussen de twee teams vond plaats op 24 maart 2013, tijdens de kwalificaties voor het WK 2014. Het Marokkaans elftal, toen onder leiding van Rachid Taoussi, verloor deze wedstrijd in Dar es Salaam met 3-1, maar nam revanche in de returnwedstrijd in het Grote stadion van Marrakech op 8 juni 2013. De Atlas Leeuwen wonnen met 2-1, dankzij doelpunten van Abderrazak Hamdallah en Youssef El Arabi.

De vijfde ontmoeting tussen Marokko en Tanzania vond plaats op 21 november 2023 in Dar es Salaam, tijdens de tweede ronde van de kwalificaties voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Marokko won met 2-0, dankzij doelpunten van Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri.

Lees ook: Marokko-Tanzania: Algerijnse coach Adel Amrouche komt terug op uitspraken tegen Marokko

Marokko en Tanzania treffen elkaar vandaag voor de zesde keer om 18:00 uur in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. Beide teams zitten in groep F samen met Zambia en de Democratische Republiek Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team