Zoeken

Beschuldigingen van valsspelen tegen Marokko: Adel Amrouche gehoord door CAF

18 januari 2024 - 22:30 - Sport

©

Adel Amrouche, de Algerijnse coach van het Tanzaniaans elftal, is donderdag voor een disciplinaire commissie van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) verschenen na uitspraken die hij deed over Marokko.

Deze oproep volgde op een officiële klacht van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) na Amrouche’s uitlatingen op een Algerijnse televisiezender. Amrouche had Marokko beschuldigd van "vals spelen", bewerend dat de FRMF gewend is zijn invloed binnen de CAF te gebruiken om scheidsrechters voor zijn wedstrijden te kiezen.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

De Tanzaniaanse voetbalbond heeft afstand genomen van de uitspraken van Amrouche. "Wij steunen de uitspraken van onze coach Adel Amrouche niet", zei Wallace Karia, voorzitter van de Tanzaniaanse Federatie, in een gesprek met het lokale medium Azam TV. Hij benadrukte dat zijn bond Marokko respecteert voor zijn constante inspanningen om het voetbal te ontwikkelen. "We zullen weten hoe te reageren op de roekeloze en provocerende verklaring van coach Amrouche", voegde hij eraan toe.

"U kent de kracht van de Marokkaanse voetbalbond... Zij leiden het Afrikaanse voetbal (...) en zelfs de scheidsrechters worden volgens hun criteria gekozen. Als we ons kwalificeren, zal dat zijn zonder vals te spelen of de hulp van een derde partij," verklaarde Amrouche onder meer. Hij bood zijn excuses aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Marokko, in het kader van de eerste speeldag van groep F op de Afrika Cup in Ivoorkust.

Lees ook: Marokko-Tanzania: Algerijnse coach Adel Amrouche komt terug op uitspraken tegen Marokko

De bondscoach van Tanzania verklaarde dat zijn woorden verkeerd waren geïnterpreteerd. "Ze hebben de halve finale bereikt. Ik heb de tactische geest van de coach geprezen, de mentaliteit, de speelstijl... Het is geen team dat wint door geluk. Ze winnen door hun capaciteiten. Ze verdienen het", verklaarde hij. "Het is moeilijk om opnieuw tegen het Marokkaanse team en zijn geweldige spelers te spelen... We zijn realistisch en bewust van de omvang van onze tegenstander en zijn kracht." Marokko versloeg Tanzania woensdag met 3-0 in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team