Zoeken

Afrika Cup 2024: Algerijnse televisie boycot wedstrijden Marokko

15 januari 2024 - 18:00 - Sport

©

De voortdurende spanningen tussen Marokko en Algerije raken ook het sportveld, met de beslissing van de Algerijnse publieke televisie om de wedstrijden van de Atlas Leeuwen te boycotten tijdens de 34e editie van de Africa Cup in Ivoorkust.

Hoewel de Algerijnse televisie de uitzendrechten heeft verworven voor de Afrika Cup 2024, weigert het de wedstrijden van het Marokkaans elftal uit te zenden tijdens de groepsfase. In plaats daarvan kiest de zender ervoor om alle wedstrijden van de tegenstanders van Marokko in Groep F uit te zenden. Dit betekent dat de Algerijnse zender de wedstrijd tussen de Democratische Republiek Congo en Zambia zal uitzenden in plaats van de geplande wedstrijd tussen Marokko en Tanzania op woensdag 17 januari. Ook zullen de wedstrijden van Egypte en Mauritanië worden uitgezonden, met uitzondering van Marokko en Tunesië.

Lees ook: Afrika Cup: coach droomt van derby Marokko-Algerije

Als Marokko de tweede ronde bereikt, zal de Algerijnse zender de wedstrijden van de Atlas Leeuwen ook niet uitzenden. Hetzelfde geldt als de Atlas Leeuwen de kwartfinales bereiken, zich kwalificeren voor de halve finales, als derde eindigen of zelfs de finale halen. De uitzending van deze wedstrijden zal "later worden bepaald", meldt de Algerijnse zender.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

De Atlas Leeuwen zitten in Groep F en zullen op woensdag 17 januari hun debuut maken in het toernooi tegen Tanzania in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro, gevolgd door duels tegen de Democratische Republiek Congo op zondag 21 januari en tegen Zambia op woensdag 24 januari. Marokko, halvefinalist van het laatste Wereldkampioenschap, wordt beschouwd als een van de favorieten voor Afrika Cup 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team