Zoeken

Marokkaanse Bouchra eerste vrouwelijke scheidsrechter op Afrika Cup

25 december 2023 - 10:00 - Sport

©

Tijdens de volgende Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust plaatsvindt, zal de Marokkaanse Bouchra Karboubi geschiedenis schrijven als enige vrouwelijke hoofdscheidsrechter.

De keuze van Karboubi is een aanzienlijke mijlpaal, niet alleen voor Marokko maar voor het hele continent, aangezien ze deel uitmaakt van een groep van zeven Marokkaanse scheidsrechters die door de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF) zijn geselecteerd voor het prestigieuze toernooi.

Lees ook: FIFA kiest Marokkaanse vrouwelijke scheidsrechters voor WK-2023

De Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) kondigde aan dat Marokko prominent aanwezig zal zijn onder de 68 geselecteerde scheidsrechters, waaronder centrale scheidsrechters, assistenten en VAR (Video Assistant Referees), samen met Egypte.

Lees ook: Bouchra Karboubi, scheidsrechter en politieagente, een uitzonderlijke vrouw

Bouchra Karboubi, erkend als een internationale scheidsrechter, zal als centrale arbiter de leiding hebben over verschillende wedstrijden tijdens de Afrika Cup. Ze wordt bijgestaan door landgenoten Jalal Jayed en Samir Guezzaz. Daarnaast zijn Mostapha Akerkad en Lahcen Azguaou geselecteerd als assistent-scheidsrechters, terwijl Redouane Jayed en Zakaria Brinzi zullen fungeren als VAR-scheidsrechters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team