Zoeken

Marokko-Tanzania: Algerijnse coach Adel Amrouche komt terug op uitspraken tegen Marokko

17 januari 2024 - 13:00 - Marokko

©

Adel Amrouche, de coach van het Tanzaniaans elftal, heeft zijn eerdere uitspraken over Marokko en de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) gecorrigeerd. De twee teams spelen deze woensdag in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

"De FRMF is een bewezen kracht in de Afrikaanse voetbalwereld. Tijdens onze laatste wedstrijd tegen Marokko dwongen ze ons om ’s avonds te spelen, terwijl wij in de vroege namiddag wilden spelen. Op dit moment is het Marokko dat het Afrikaanse voetbal beheert. Ze kiezen ook hun scheidsrechters en wij blijven slechts toeschouwers," verklaarde Adel Amrouche aan een Algerijnse zender. Hij refereerde vermoedelijk naar de laatste thuiswedstrijd tussen Tanzania en Marokko, die werd gewonnen door de Atlas Leeuwen (0-2).

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Tanzania: Algerijnse coach uit ernstige beschuldigingen

Amrouche’s opmerkingen leidden tot hevige reacties van Marokkaanse internetgebruikers. Tijdens een persconferentie verwierp Walid Regragui, de coach van het Marokkaanse team, deze beschuldigingen volledig. Wallace Karia, de voorzitter van de Tanzaniaanse voetbalbond, distantieerde zich van de Algerijnse technicus. "Wij ondersteunen de verklaring van onze hoofdcoach Adel Amrouche niet nadat hij Marokko beschuldigde van het domineren van het Afrikaanse voetbal en van het manipuleren van scheidsrechters in hun wedstrijden. Wij ondersteunen deze verklaring absoluut niet, want wij respecteren Marokko voor zijn harde werk in de ontwikkeling van voetbal en zullen weten wat te doen met de onverantwoordelijke en provocatieve verklaring van de coach," verklaarde hij.

Te midden van de controverse maakte de Algerijnse technicus nieuwe verklaringen op dinsdag tijdens de pre-match persconferentie van Marokko-Tanzania in de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. Deze keer prees hij de verdiensten van Marokko, de halve finalist van het laatste Wereldkampioenschap. "Het Marokkaanse team spreekt voor zich... Ik heb me een maand geleden uitgesproken en gezegd dat het een van de beste teams ter wereld is," zei hij, waarbij hij de rijke geschiedenis van het Marokkaans elftal benadrukte, waaronder hun overwinning op Brazilië.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

"Ze hebben de halve finale bereikt. Ik heb de tactische geest van de coach geprezen, de mentaliteit, de speelstijl... Het is geen team dat wint door geluk. Ze winnen door hun capaciteiten. Ze verdienen het," aldus Amrouche. Over de FRMF en zijn voorzitter Fouzi Lekjaa lijkt de Algerijnse coach spijt te betuigen: "Neem niet kwalijk wat ik heb gezegd. Egypte was vroeger zo, Tunesië ook, onthoud niet alleen het negatieve. [...] We moeten alleen goede dingen hopen en fair-play zijn. Fair-play heeft trouwens onze confrontatie in Dar es Salaam gedomineerd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team