Zoeken

Walid Regragui aangevallen, voetbalbond verdedigt hem

30 november 2023 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en de Nationale Liga voor Professioneel Voetbal (LNPF) hebben gereageerd op uitspraken van voormalig international Hamza Abourazzouk. In een programma op Radio Mars beweerde hij dat bondscoach Walid Regragui een voorkeur zou hebben voor Wydad Casablanca.

In een gezamenlijke verklaring ontkennen beide organisaties stellig de beweringen van Abourazzouk, die ze "leugenachtig en fictief" noemen. De FRMF en de LNPF "veroordelen in de sterkste bewoordingen dit soort ongepaste en ongegronde uitspraken die ernstige schade toebrengen, vooral aan de coach van het A-team, evenals aan alle componenten en instellingen van de voetbalwereld", staat in de verklaring.

Lees ook: Geloof en voetbal: Walid Regragui heeft hartverwarmend gesprek met jonge fan (video)

Abourazzouk, voormalige speler van Raja Casablanca, beweerde in een radioprogramma waar hij als columnist werkt, dat bondscoach Walid Regragui enkel "de belangen van WAC dient en wenst dat hun spelers (van de club uit Casablanca, red.) rust krijgen". "In de laatste wedstrijd van het nationale team riep Regragui drie spelers van WAC op, maar geen van hen betrad het veld. Drie spelers afwezig en het kampioenschap stopt," bekritiseerde Abourazzouk.

Lees ook: Walid Regragui niet blij met prestatie spelers

De Marokkaanse voetbalbond behoudt zich het recht voor "om gebruik te maken van de verschillende reglementaire kanalen om elke aantasting van het imago en de reputatie van het Nationale A-team onder leiding van coach Regragui en zijn staf, die zich met toewijding en zelfopoffering inzetten voor de komende afspraken, tegen te gaan". Woensdag hebben de leiding en redactie van Radio Mars hun excuses aangeboden na de verklaringen van de columnist.

Bladna.nl