Zoeken

Wedstrijd Marokko-Congo: wat maakt Walid Regragui bang?

19 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft zijn bezorgdheid geuit over het tijdstip van de tweede Afrika Cup-wedstrijd van het Marokkaans elftal tegen de Democratische Republiek Congo.

De wedstrijd staat gepland om 15.00 uur, een tijdstip dat, gezien de hitte en vochtigheid, als zorgelijk wordt beschouwd door Regragui. Tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Tanzania zei Regragui: "We denken nu aan het duel met Congo, maar gezien de hitte en vochtigheid van vandaag zijn we bang voor een wedstrijd om 15 uur. Ik weet niet hoe de spelers een wedstrijd op dat tijdstip zullen managen, maar we zullen ons aanpassen aan de situatie."

Lees ook: Beschuldigingen van valsspelen tegen Marokko: Adel Amrouche gehoord door CAF

Walid Regragui merkte op dat het eerste duel nooit eenvoudig is, maar dat het later spelen dan andere teams een voordeel was. Hij legde uit dat de Atlas Leeuw streefden naar de overwinning en snel op zoek gingen naar een doelpunt. Hoewel er enkele kansen werden gemist, werd het eerste doelpunt gescoord uit een standaardsituatie.

De tweede helft was volgens de coach fysiek moeilijk vanwege de vochtigheid, maar ondanks dat pasten de spelers zich aan en wisten ze een tweede doelpunt te scoren. Een rode kaart voor de tegenstander hielp het Marokkaans elftal het spel te beheren en een derde doelpunt te scoren.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

Marokko speelt zijn volgende wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo op zondag 21 januari, om 15.00 uur in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. De Atlas Leeuwen zijn eerste in Groep F met drie punten, gevolgd door de Democratische Republiek Congo met één punt. Zambia staat op de derde plaats met hetzelfde aantal punten, terwijl Tanzania laatste is zonder punten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team