Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

17 januari 2024 - 21:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal heeft in een overtuigende wedstrijd Tanzania met 3-0 verslagen in het Laurent Pokou stadion in San Pedro, Ivoorkust. De Marokkanen toonden vanaf het begin hun vastberadenheid om het spel te domineren en probeerden snel te scoren, ondanks de hitte en vochtigheid.

De Marokkaanse spelers creëerden vanaf het eerste fluitsignaal meerdere kansen om het Tanzaniaanse doel, verdedigd door Aichi Manula, te bereiken en verrassingen te voorkomen. De Tanzanianen antwoordden met tegenaanvallen, terwijl ze de bal in hun eigen helft hielden, in de hoop een zwakke plek in de Marokkaanse verdediging te vinden.

Romain Saïss opende de score in de 30e minuut voor Marokko, wat Tanzania dwong hun verdedigende spel aan te passen in een poging om te scoren. Onder leiding van Achraf Hakimi bleven de Marokkanen aanvallen om hun voorsprong te vergroten. De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong voor Marokko.

Na de pauze probeerde het Tanzaniaanse team de score gelijk te trekken. De Marokkanen begonnen de eerste minuten van de tweede helft voorzichtig vanwege de vochtigheid. Niet lang daarna namen ze de controle over het spel. Ze hadden verschillende scoringskansen, maar misten precisie. De Tanzaniaanse tegenaanvallen bleken ook niet succesvol tegen de sterke Marokkaanse verdediging.

De situatie werd moeilijker voor Tanzania na de uitsluiting van Novatus Miroshi. Marokko deed vervolgens enkele wisselingen om het middenveld te verfrissen. Deze aanpassingen wierpen hun vruchten af: Azzedine Ounahi scoorde het tweede doelpunt in de 77e minuut, snel gevolgd door een derde doelpunt van Youssef En-Nesyri.

Met deze overwinning neemt Marokko de leiding in groep F, terwijl Tanzania puntloos blijft. De wedstrijd tussen Zambia en de Democratische Republiek Congo, andere tegenstanders in de groep van de Atlas Leeuwen, staat gepland voor vanavond om 21.00 uur.