Zoeken

Warenautoriteit reageert op "tajine met wormen"

21 mei 2022 - 17:40 - Marokko

©

Het tajine-schandaal in Azilal heeft de kwestie van hygiëne in Marokkaanse restaurants opnieuw onder de aandacht gebracht. De Nationale Dienst voor Voedselveiligheid (ONSSA) brengt duidelijkheid over het geval van de wormen.

Toen de zaak openbaar werd, werd de ONSSA er door sommige Marokkanen van beschuldigd haar taak niet naar behoren te hebben vervuld. In een persbericht stelt de dienst dat het niet haar verantwoordelijkheid is erop toe te zien dat in restaurants de hygiënevoorschriften in acht worden genomen.

Lees ook: Restauranthouder cel in wegens "tajine met wormen"

"Volgens de huidige wetgeving is de afgifte of intrekking van een sanitaire vergunning voor inrichtingen, bedrijven en restaurants niet de verantwoordelijkheid of bevoegdheid van de ONSSA. Deze taak is uitsluitend voorbehouden aan de plaatselijke overheden," aldus het bureau in zijn persbericht.

Volgens de dienst "oefent de ONSSA krachtens artikel 2 van Wet 08-25 namens de Staat bevoegdheden uit om de gezondheid van de consument te beschermen en de gezondheid van dieren en planten in stand te houden".

Lees ook: Restaurant gesloten na vreemde ontdekking in Marokko

Het is ook verantwoordelijk voor de bescherming van de nationale veestapel, de gezondheidscertificering van dieren, planten en voedingsmiddelen voor export en import, de controle op landbouwproductiemiddelen en de erkenning van inrichtingen voor de voedselindustrie op gezondheidsniveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team