Zoeken

Casablanca: acht ton bedorven vlees in beslag genomen

16 mei 2022 - 21:00 - Marokko

©

Zo’n acht ton bedorven vlees, bestemd voor de verkoop in de wekelijkse souks, werd in beslag genomen door de Koninklijke Gendarmerie van Casablanca. Verschillende gemeenteraadsleden zouden bij de zaak betrokken zijn.

Volgens het dagblad Assabah stelt de inbeslagneming eens te meer het probleem van de clandestiene slacht aan de orde. het probleem blijft hardnekkig bestaan, ondanks de talrijke bewustmakingscampagnes. Het schandaal zou ook het einde kunnen betekenen voor een aantal verkozenen in de regio. De acht ton ongeschikt vlees zou, zonder de waakzaamheid van de Gendarmerie, terechtgekomen zijn in souks en barbecuerestaurants.

Lees ook: Twee ton bedorven vlees in beslag genomen in Tanger

Volgens bronnen van het dagblad werd de zes ton bedorven rood vlees en de twee ton slachtafval geleverd door de illegale slachthuisindustrie van El Gara. Een veld dat ontsnapt aan de controle van het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA).

Lees ook: Marokko: controle op handel in ezel- en hondenvlees is een hoofdpijndossier

Na de arrestatie van de transporteur die het vlees aan het afleveren was, is een onderzoek ingesteld door de Koninklijke Gendarmerie, onder toezicht van de procureur des Konings.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team