Zoeken

Restauranthouder cel in wegens "tajine met wormen"

20 mei 2022 - 20:40 - Marokko

©

De restauranteigenaar die in de provincie Azilal werd gearresteerd omdat hij zijn klanten een "tajine met wormen" had voorgeschoteld, wordt vervolgd onder arrest. Dit werd beslist door de rechtbank van eerste aanleg van de stad.

Op een video, die viraal is gegaan op sociale media, serveert de eigenaar van het restaurant in de buurt van de Ouzoud-watervallen, een tajine "vol met wormen" aan klanten, meldt Alyaoum24. Hij kreeg enorm veel kritiek voor het serveren van voedsel waarvan hij wist dat het "ongeschikt is voor de consumptie", of dat misschien zelfs giftig is.

Lees ook: "Wormen in tajine" op agenda Marokkaans parlement

De man werd gearresteerd en voorgeleid aan de officier van justitie. Hij werd schuldig bevonden aan "het bezitten van middelen die bestemd zijn voor de menselijke consumptie, waarvan hij wist dat ze ongeschikt of giftig zijn, het aanbieden van voedingsmiddelen die een gevaar vormen voor de volksgezondheid en het vervoeren van voedsel voor menselijke consumptie onder onhygiënische omstandigheden", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Restaurant gesloten na vreemde ontdekking in Marokko

In afwachting van het proces werd het restaurant gesloten door de overheid van de provincie Azilal, nadat ze eerst een onderzoek hebben gevoerd naar de zaak die voor veel boze reacties van Marokkanen op sociale media zorgde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team