Zoeken

Restaurant gesloten na vreemde ontdekking in Marokko

16 mei 2022 - 19:40 - Marokko

©

De overheid in Azilal heeft een restaurant gesloten nadat gasten geklaagd hadden over regenwormen in een tajine die ze besteld hadden. De eigenaar van het restaurant riskeert een hoop moeilijkheden.

Een video uit een restaurant bij de Ouzoud watervallen in de regio Azilal, waarop verscheidene kleine regenwormen te zien zijn in stukken vlees die in een tajine geserveerd worden, heeft bij internetgebruikers veel reacties losgemaakt. Ze riepen op tot sluiting van het restaurant. Het echtpaar dat het gerecht geserveerd kreeg, diende een klacht in tegen het restaurant. Na een inspectie sloot de Koninklijke Gendarmerie het restaurant wegens ernstige gezondheidsovertredingen.

Lees ook: Marokko: meisje van 4 jaar overlijdt na drinken bedorven frisdrank

De 40-jarige uitbater van het restaurant probeerde in een andere video zijn zaak te verdedigen. In zijn restaurant, beweerde hij, gelden de hoogste normen voor voedselveiligheid en de gerechten worden in de meest hygiënische omstandigheden bereid met verse ingrediënten. Hij beschuldigde het echtpaar er ook van bedorven vlees binnen te hebben gebracht om de reputatie van zijn restaurant te schaden.

Lees ook: Casablanca: bende verkoopt bedorven voeding op lokale markten

Volgens de uitbater zijn deze beschuldigingen ongegrond. Een bron van Alyaoum24 zegt dat de eigenaar van het restaurant volgende week voor de procureur zal verschijnen en een zware straf riskeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team