Zoeken

Marouane Chamakh: "Club weigerde me naar Marokkaanse jeugdselectie te laten gaan"

14 augustus 2023 - 20:00 - Sport

©

Marouane Chamakh, voormalig aanvaller van de Girondins de Bordeaux in Frankrijk, beweert dat hij nooit onrecht heeft ondervonden in zijn professionele carrière. Wel is hij het slachtoffer geweest van onrecht bij het opleidingscentrum van Bordeaux.

"Heb ik onrecht gevoeld in mijn carrière? Nee, eerlijk gezegd niet. In het opleidingscentrum wel, dat is wat me ertoe heeft aangezet om naar Valencia te gaan (voor een proefperiode), maar in de professionele wereld nooit meer," zei Marouane Chamakh in een interview met Soccer212. De voormalige aanvaller van Bordeaux legt uit dat hij er met name voor heeft gekozen om voor Marokko te spelen "om er te kunnen leven. [...] Daarna is het opleidingscentrum gecompliceerd, je kunt een slechte coach tegenkomen die je niet mag."

Lees ook: Einde carrière voor Chamakh: vrouw en kinderen komen eerst (foto’s)

Sprekend over de jonge Mehdi Harfi, Marokkaans talent van het reserveteam van Bordeaux en opgeleid in hetzelfde opleidingscentrum, zegt Chamakh niet te begrijpen waarom zijn talent niet wordt gewaardeerd. "Ik ken de speler niet, ik kan informatie inwinnen, maar je hebt gelijk, hij kan het slachtoffer zijn van een vorm van onrecht, maar als hij aandringt, zullen ze met hun eigen ogen zien dat ze geen keuze hebben," aldus de voormalige Atlas Leeuw, benadrukkend dat de jonge speler al een Marokkaanse international is met Jong Marokko, een kans die hij niet had gekregen.

Lees ook: Dit denkt Marouane Chamakh van Marokkaanse WK-helden

"Hij (Mehdi Harfi) heeft het geluk dat hij naar het Marokkaanse team kan gaan, mij hebben ze (de leiders van Bordeaux) die mogelijkheid niet gegeven! Toen ik werd opgeroepen voor het Franse team, lieten ze me gaan, maar toen ik werd opgeroepen voor het Marokkaans jeugdelftal, nee, njet! Zodra ik oproepen kreeg van het A-team, ben ik altijd gegaan. Was het de club die me verhinderde om met Jong Marokko te gaan? Ja, precies! Over het sturen van jongeren naar een nationale selectie? Misschien is dat nu minder zichtbaar omdat de media er zijn ... Maar destijds, in de jaren 2000, was het een beetje ingewikkelder," bekent hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team