Zoeken

Hijama: het geheim van Hakim Ziyech voor de Afrika Cup (foto)

17 januari 2024 - 18:11 - Sport

©

Hakim Ziyech is tijdens de trainingen van het Marokkaans elftal in San Pedro, Ivoorkust, gezien met sporen op zijn bil, wat aangeeft dat hij gebruikmaakt van hijama ofwel ’cuppingtherapie’.

De Atlas Leeuw lijkt deze therapie te hebben ondergaan voorafgaand aan zijn deelname aan de wedstrijd tegen Tanzania op de Afrika Cup. Hij is niet de eerste speler van de Atlas Leeuwen die deze therapie heeft ondergaan. Vergelijkbare sporen werden ook opgemerkt bij middenvelder Sofyan Amrabat tijdens het WK in Qatar in 2022.

Lees ook: Hakim Ziyech: tussen blessure en transfergeruchten

Hijama, ook bekend als ’cuppingtherapie’, is een ontspanningstechniek die veel wordt gebruikt door sporters. De Franse international Karim Benzema is een liefhebber van deze therapie. Het helpt bij het verlichten van bepaalde chronische pijnen en bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. De therapie bevordert een betere bloedsomloop en verbetert de sportprestaties.

Lees ook: Ziyech, Saiss, Mazraoui: update over geblesseerde spelers voor Afrika Cup

De verwachting is dat hijama voordelig is geweest voor Hakim Ziyech en dat hij in topvorm zal zijn voor de wedstrijd tegen Tanzania. De wedstrijd wordt nu gespeeld in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team