Zoeken

Walid Regragui verliest vertrouwen van fans

19 februari 2024 - 12:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft kritiek gekregen van fans na een interview waarin hij sprak over de vroege uitschakeling van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust.

Regragui wees in een interview met de zender Arryadia de schuld van de mislukking op de klimatologische omstandigheden in San Pedro, de Ivoriaanse stad met een hoge luchtvochtigheid waar de Marokkanen speelden. "We begonnen onze voorbereiding 15 dagen voor het begin van het toernooi. We arriveerden in San Pedro 10 dagen voor onze eerste wedstrijd, alleen om ons aan te passen aan het klimaat, met een luchtvochtigheid van 80% en temperaturen tot 36 graden," legde hij uit. Volgens Regragui konden zijn spelers zich niet aanpassen aan de hitte en vochtigheid.

Lees ook: Achraf Hakimi stoot Walid Regragui van troon

De uitspraken van de bondscoach vielen niet in goede aarde bij de Marokkaanse fans. Op sociale media bekritiseerden velen Regragui’s argumenten. "Het klimaat treft niet alleen onze spelers, maar alle teams," schreef een Twitter-gebruiker. "Deze interview heeft Regragui alleen maar dieper in de problemen gebracht. Hij heeft zijn fouten niet toegegeven, hij praat over luchtvochtigheid (alsof dat een verrassing was) en hij sprak zichzelf voortdurend tegen. De kracht van Regragui was altijd de consistentie van zijn verklaringen," fulmineerde een ander.

Sommige fans vergeleken Regragui zelfs met de Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi, die zijn land in 2019 naar de Afrika Cup-titel leidde, maar de laatste twee edities van het toernooi miste. "We zien met lede ogen toe hoe Regragui de Mountakhab (het nationale team) gijzelt, net als Belmadi. Vanaf nu zullen we een heel andere Regragui in de persconferenties zien: arrogant, agressief, jankerig. Hij zal zich opsluiten in een bubbel en denken dat hij wordt vervolgd. Fiasco 2025," klinkt een andere reactie.

Een andere Twitteraar was nog feller in zijn kritiek: "Het klimaat in Sub-Sahara Afrika belette Tunesië niet om regelmatig de halve finales en kwartfinales te halen. Van de 7 Afrika Cup-titels die Egypte won, werden er 4 in Sub-Sahara Afrika behaald. (...) Denken dat Sub-Sahara landen een aanzienlijk voordeel hebben op hun noordelijke buren is nogal belachelijk als je ziet hoeveel spelers van alle Afrikaanse teams in Europese competities spelen, zonder te spreken over de binationale spelers. In de finale van Afrika Cup 2023 waren er 11 van de 22 spelers die in Europa zijn opgeleid/gegroeid, dus waar hebben we het over? Jezelf wentelen in dit soort discours belemmert de vooruitgang van je land. De Afrika Cup in Egypte belette Marokko niet om te worden uitgeschakeld door Benin, bijvoorbeeld. Het probleem ligt ergens anders dan in het klimaat!"

Lees ook: Walid Regragui wil Marokkaans elftal revolutioneren

Walid Regragui bood eerder al zijn excuses aan voor de teleurstellende prestatie van Marokko op de Afrika Cup, maar zijn uitspraken over het klimaat lijken de gemoederen te verhitten en zijn positie als bondscoach te verzwakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team