Zoeken

Houcine Ammouta weigerde Walid Regragui op te volgen als bondscoach

23 februari 2024 - 09:00 - Sport

©

Houcine Ammouta heeft bevestigd dat hij de voorstel van de Marokkaanse voetbalbond om bondscoach te worden heeft afgeslagen. Hij zou Walid Regragui opvolgen, die ondanks de teleurstellende prestatie op de Afrika Cup uiteindelijk in zijn functie gehandhaafd werd.

In een interview met The Voice verklaarde Ammouta dat hij de positie van bondscoach niet ambieerde. "Ik had bondscoach van Marokko kunnen worden, maar ik heb om persoonlijke redenen geweigerd. Ik was mentaal nog niet klaar," zei hij. "Maar de kans zal zich insha’Allah nog wel voordoen."

Lees ook: Marokko: nieuwe uitdaging voor Hussein Ammouta

Ammouta, die momenteel de Jordaanse nationale ploeg traint, leidde zijn spelers naar de finale van de Azië Cup, waar ze verloren van Qatar. Hij heeft recent zijn ontslag aangekondigd, maar wil eerst Jordanië kwalificeren voor het WK 2026. De voormalig coach van Wydad Casablanca geniet interesse van verschillende Golfstaten en clubs uit de Botola Pro League.

Lees ook: Koning Jordanië belt met Marokkaanse coach

De beslissing van Houcine Ammouta om het voorstel van de Marokkaanse voetbalbond te weigeren, is opmerkelijk. Hij werd gezien als één van de topkandidaten om Walid Regragui te vervangen. De keuze van de bond om Regragui te behouden, ondanks de vroege uitschakeling op de Afrika Cup, is controversieel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team