Zoeken

Marokkaans elftal: bondscoach Walid Regragui onder vuur

28 maart 2024 - 18:00 - Sport

©

De kritiek op bondscoach Walid Regragui zwelt aan na de nieuwe teleurstelling tegen Mauritanië. Sommigen eisen zelfs zijn ontslag.

Op sociale media uiten fans hun ongenoegen over het gebrek aan spelplan en visie van Walid Regragui. De "held" van het WK 2022 is voor velen plotsklaps "vijand nummer 1" geworden na de "middelmatige" prestaties van zijn spelers in de oefeninterlands tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0).

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Angola: reactie Walid Regragui

Inefficiëntie in de aanval, gebrek aan creativiteit en een voorspelbare strategie: de lijst met grieven tegen Walid Regragui is lang. Zelfs zijn verklaringen over de "adaptatietijd" van de nieuwe spelers lijken niemand meer te overtuigen.

"We zijn niet tevreden, we zijn niet op niveau. Er zijn veel nieuwe spelers, die tijd nodig hebben om zich aan te passen. We zullen tijd nodig hebben om oplossingen te vinden om onze efficiëntie voorin te verbeteren", aldus Regragui na de mislukking tegen Mauritanië.

Ondertussen klinken er online al stemmen die pleiten voor de terugkeer van Hervé Renard of Vahid Halilhodzic, die volgens sommigen beter presteerden tegen teams als Mauritanië. "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar Vahid won dit soort wedstrijden met 3 doelpunten verschil met Mmaee en Kaabi in de spits", luidt een veelgedeelde reactie op sociale media.

Lees ook: Walid Regragui verdedigt bekritiseerde spelers

Het is onmiskenbaar dat Regragui met het behalen van de halve finale op het WK 2022 een historische prestatie neerzette. Na de mislukking op de Afrika Cup 2023 en de recente reeks tegenvallers, lijkt het geduld van de fans echter op te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team