Zoeken

Walid Regragui: "We gaan werken om Marokko terug naar een normaal leven te brengen"

14 september 2023 - 11:00 - Sport

©

Marokko heeft dinsdag een overwinning geboekt tegen Burkina Faso (1-0) in Lens, tijdens een emotionele oefenduel voor het Marokkaans elftal onder leiding van Walid Regragui, na de dodelijke aardbeving die bijna 3000 levens heeft geëist in het koninkrijk.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd om voor te bereiden, maar we moesten spelen om te laten zien dat Marokko weer kan opstaan, zelfs als we het moeilijk hebben. Dat is wat we hebben laten zien, met de steun van het publiek, dat ook aanwezig was. De spelers wilden echt de wedstrijd winnen. Het resultaat was niet onbelangrijk, want we wilden ons volk blij maken. We wisten dat veel mensen zouden kijken, we wilden ze een glimlach geven. Maar uiteindelijk relativeren we over voetbal, er is iets belangrijkers. Ik ben trots op mijn volk, iedereen draagt zijn steentje bij aan Marokko, zowel lokaal als in het buitenland," verklaarde Walid Regragui na de wedstrijd.

Lees ook: Mooi gebaar Atlas Leeuwen voor slachtoffers aardbeving

De bondscoach greep de gelegenheid aan om de Marokkanen te bedanken "voor hun solidariteit". "Ik ben trots op mijn landgenoten. Als we het moeilijk hebben, helpen we elkaar. Het is een zeer moeilijke tijd voor het land, maar we zullen weten op te staan, we zijn altijd weer opgestaan, en we zullen werken om Marokko terug te brengen naar een normaal leven. Dit is iets wat in de geschiedenis van ons land gegrift zal blijven," vervolgde de bondscoach.

In dezelfde geest bedankte Romain Saïss, de aanvoerder van de Atlas Leeuwen, de Marokkaanse supporters die in groten getale naar het stadion waren gekomen om het team te steunen in deze "moeilijke tijden" voor het Marokkaanse volk. "We wisten dat het stadion vol zou zitten en dat het publiek achter ons zou staan, gezien wat er in Marokko is gebeurd. Het was belangrijk om een goede indruk te maken en een glimlach te brengen in deze moeilijke tijden. We moesten goede waarden op het veld laten zien, net als de supporters op de tribune. Het was een mooie wedstrijd, we hebben Marokko goed vertegenwoordigd," aldus Romain Saïss.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Atlas Leeuwen komen in actie

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Azzedine Ounahi. Een doelpunt dat werd opgedragen aan de slachtoffers van de aardbeving, voor wie de Atlas Leeuwen na het winnende doelpunt op het veld hebben gebeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team