Zoeken

Aardbeving Marokko: Atlas Leeuwen komen in actie

10 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

De Atlas Leeuwen, die zaterdag in het grote stadion van Agadir een kwalificatiewedstrijd tegen Liberia moesten spelen voor de Afrika Cup 2024, hebben hun solidariteit getoond met de slachtoffers van de krachtige aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen, door bloed te doneren.

Zaterdag hebben bondscoach Walid Regragui en zijn spelers bloed gedoneerd bij het regionale bloedtransfusiecentrum (CRTS) van Agadir. PSG-ster Achraf Hakimi greep deze gelegenheid aan om zijn gezonde landgenoten op te roepen hetzelfde te doen. "Op dit moment is de prioriteit om bloed te verschaffen aan degenen die zich in een kritieke situatie bevinden. Bloeddonatie is ieders verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk levens te redden. Uw hulp is onmisbaar," postte hij op sociale media.

Lees ook: Officieel: voetbalwedstrijd Marokko-Liberia uitgesteld

De oproep tot bloeddonatie heeft als doel om zoveel mogelijk bloedzakken te verzamelen om levens te redden en tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van ziekenhuizen, vooral in de zwaarst getroffen gebieden, aldus Abdelatif Amou, directeur van het CRTS in Agadir. Bloeddonoren worden verwacht in alle regionale bloedtransfusiecentra.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Badr Hari zegt gevecht op Glory 88 af (video)

Volgens een nieuwe balans die zondagnamiddag is gepubliceerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft de aardbeving 2122 doden en 2421 gewonden veroorzaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team