Zoeken

Marokko-Liberia: Atlas Leeuwen mikken op overwinning

17 oktober 2023 - 17:00 - Sport

©

Marokko neemt het deze dinsdag op tegen Liberia tijdens de laatste speeldag van de kwalificatierondes voor de Afrika Cup 2023. De Atlas Leeuwen hopen deze wedstrijd te winnen om aan de top van groep K te eindigen.

"We gaan thuis spelen, zoeken naar de overwinning en zullen wat meer aanvallen om op de eerste plaats te eindigen," verklaarde Walid Regragui maandag tijdens de persconferentie voor de wedstrijd. Volgens de coach van het Marokkaanse team is Liberia een serieuze tegenstander. "Er zijn geen makkelijke wedstrijden. We mogen geen enkele tegenstander onderschatten. De wedstrijd tegen Liberia zal intens zijn. We zullen het spelen met respect voor de tegenstander. We moeten de nederigheid tonen die kenmerkend is voor grote teams."

Lees ook: Marokko-Liberia: op welke zender en om hoe laat is de wedstrijd te zien?

De bondscoach gaf toe dat hij de lijst van spelers die deze wedstrijd zullen spelen nog niet heeft afgerond. "We hebben nog niet beslist welke groep dinsdagavond zal spelen. We denken erover na. Het belangrijkste is dat de geselecteerde spelers het ware gezicht van het nationale team kunnen tonen," benadrukte hij, waarbij hij het betreurde dat Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech en Soufiane Boufal afwezig zullen zijn, "grote spelers die we zullen missen."

Walid Regragui kwam ook terug op de prestatie van zijn spelers in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust (1-1). "We waren afgelopen zaterdag niet op ons best tegen Ivoorkust. Maar uiteindelijk weten grote teams hoe ze terug in de wedstrijd moeten komen. Dit zal ons helpen in de toekomst," legde hij uit.

Lees ook: Walid Regragui niet blij met prestatie spelers

De coach blijft gefocust op zijn doel: een lovenswaardig parcours in de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust en, in het beste geval, het winnen van de competitie. "Competities zijn nooit makkelijk te winnen. De Afrika Cup zal zeer moeilijk zijn. Alle wedstrijden zullen hevig betwist worden, maar ik ben er zeker van dat we sterk zullen staan," verzekerde hij. Voor de Atlas Leeuwen is deze wedstrijd tegen Liberia zonder inzet aangezien Marokko al gekwalificeerd is voor de eindfase van de Afrika Cup 2023. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 17 oktober in het Grote stadion van Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team