Zoeken

Mooi gebaar Atlas Leeuwen voor slachtoffers aardbeving

13 september 2023 - 20:00 - Sport

©

Diep geraakt door de aardbeving van 8 september, die Marokko in rouw dompelde, tonen de Atlas Leeuwen hun solidariteit met de slachtoffers.

"We delen in jullie verdriet en staan aan jullie zijde. De spelers en de technische staf van het nationale team zullen al hun wedstrijdpremies schenken tot aan de Afrika Cup. Onze harten zijn bij alle slachtoffers," verklaarde Romain Saïss, aanvoerder en centrale verdediger van de Atlas Leeuwen, in een Instagram-bericht. "We verzekeren jullie van toekomstige humanitaire initiatieven. Ons Marokko verenigt ons," concludeerde de Marokkaanse international.

Lees ook: Hervé Renard: in Marokko "wordt je of gehaat of aanbeden"

Op de dag na de ramp doneerde bondscoach Walid Regragui en zijn team hun bloed aan het regionale bloedtransfusiecentrum (CRTS) in Agadir om levens te redden. PSG-ster Achraf Hakimi maakte van de gelegenheid gebruik om zijn gezonde landgenoten aan te moedigen hetzelfde te doen. "Op dit moment is de prioriteit om bloed te leveren aan degenen die zich in een kritieke toestand bevinden. Bloeddonatie is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om zoveel mogelijk levens te redden. Jullie hulp is onmisbaar," zei hij op sociale media.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Atlas Leeuwen komen in actie

Ondertussen heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) ook aangekondigd dat de opbrengst van de kaartverkoop voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Burkina Faso van dinsdag zal worden gedoneerd aan het speciale fonds voor de beheersing van de gevolgen van de aardbeving die de regio Al Haouz in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team