Zoeken

Walid Regragui’s schoonmaak: grote afwezigen en nieuw talent

14 maart 2024 - 21:00 - Marokko

©

Bondscoach Walid Regragui heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de oefenduels tegen Angola en Mauritanië. Zoals verwacht zijn enkele spelers die deelnamen aan de Afrika Cup niet opgeroepen.

Opvallend afwezigen zijn aanvoerder Romain Saïss, Selim Amallah, Abdessamad Ezzalzouli, Amin Harit en Yunis Abdelhamid. Ook de geblesseerde Ismaël Saibari, Noussair Mazraoui en Sofiane Boufal zijn niet opgeroepen.

Lees ook: Hakim Ziyech toch aanwezig voor oefenduels Marokko

Er duiken ook enkele nieuwe namen op in de selectie. Brahim Diaz, Soufiane Rahimi, Ilias Akhomach en Eliesse Ben Seghir maken kans op hun debuut voor de Atlas Leeuwen.

De ingrijpende selectiewijzigingen komen niet als een verrassing. Na de teleurstellende uitschakeling van Marokko in de achtste finales van de Afrika Cup 2023 tegen Zuid-Afrika (2-0), kondigde Walid Regragui al aan dat er hervormingen binnen de staf en de selectie zouden komen.

Lees ook: Belangrijke wijzigingen in Marokkaanse selectie

De Marokkaanse voetbalbond bevestigde in een officiële mededeling dat Regragui na de Afrika Cup-mislukking veranderingen zou doorvoeren. De bondscoach kreeg veel kritieke van de supporters die hem zijn vertrouwen in spelers die ondermaats presteerden verweten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team