Zoeken

Walid Regragui: bondscoach onder druk

10 april 2024 - 17:00 - Sport

©

De druk op bondscoach Walid Regragui neemt toe. Na de teleurstellende aftocht op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, waar de AtlasLeeuwen in de achtste finale werden uitgeschakeld, heeft Regragui nog steeds moeite om een winnende opstelling te vinden.

De komende twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 in juni tegen Zambia (thuis) en Congo-Brazzaville (uit) zijn cruciaal voor Regragui. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) bevestigde na de Afrika Cup nog vertrouwen te hebben in Regragui, maar een mislukking om zich te kwalificeren voor het WK in 2026, na de eerdere successen in Qatar 2022, zal zijn positie onhoudbaar maken.}

Lees ook: Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert

Walid Regragui is zich bewust van de inzet en werkt hard aan zijn selectie. Zo wil hij Romain Saïss, Abdelhamid Sabiri en Jawad El Yamiq terugbrengen, die de oefenwedstrijden tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0) misten. Over de inbreng van Nayef Aguerd (West Ham) en Noussair Mazraoui (Bayern München), die weinig speeltijd in hun clubs krijgen, is hij nog twijfelachtig.

Lees ook: Marokkaans elftal: laatste kans voor Walid Regragui

Gelukkig kan de bondscoach ook rekenen op nieuwe talenten zoals Brahim Diaz en Eliesse Ben Seghir om de uitdaging van de kwalificatie voor het WK 2026 aan te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team