Zoeken

Walid Regragui puzzelt met selectie

14 april 2024 - 14:00 - Sport

©

Walid Regragui voert een aantal wijzigingen door in zijn selectie. De aanstaande wedstrijden van Marokko tegen Zambia en Congo in juni, in het kader van de kwalificatie voor het WK 2026, en de Olympische Spelen van Parijs zijn hier aanleiding voor.

De Marokkaanse bondscoach richt zich op de WK-kwalificatiereeks, die in juni van start gaat in het Noord-Amerikaanse trio van Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Daarnaast begeleidt hij ook de Marokkaanse U23-ploeg tijdens de Olympische Spelen in Parijs, die van 26 juli tot 11 augustus plaatsvinden.

Lees ook: Walid Regragui: bondscoach onder druk

Om beide doelstellingen te behalen, bekijkt Walid Regragui de definitieve selectie voor het trainingskamp in juni. Spelers die mogelijk terugkeren in de selectie zijn aanvoerder Romain Saïss, verdediger Nasser Mazraoui, middenvelder Sofiane Boufal, Selim Amallah (Valencia) en aanvaller Zakaria Aboukhlal. Deze spelers waren afwezig tijdens de recente oefenwedstrijden tegen Angola en Mauritanië.

Daarnaast zullen spelers die in juni uitkomen voor de Olympische Spelen niet beschikbaar zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zambia (7 juni) en Congo (11 juni). Dit betreft onder meer Chadi Riad, Oussama Azzouzi, Amir Richardson, Bilal El Khannous, Ilias Akhomach en Eliesse Ben Seghir. Daarnaast zullen spelers die tijdens het laatste trainingskamp niet excelleerden, mogelijk niet geselecteerd worden voor de komende wedstrijden.

Lees ook: Marokkaans elftal: Noussair Mazraoui wil verandering

In de komende dagen zullen bondscoach Walid Regragui en zijn U23-collega Tarik Sektioui samenkomen om te bepalen wat de optimale selectie is voor de komende uitdagingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team