Zoeken

FIFA keurt nationaliteitswissel Brahim Díaz goed

14 maart 2024 - 17:00 - Sport

©

De droom van Brahim Díaz om voor Marokko uit te komen komt steeds dichterbij. De middenvelder van Real Madrid heeft toestemming gekregen van de FIFA om van nationaliteit te wisselen en werd intussen ook officieel opgeroepen voor de komende wedstrijden van de Atlas Leeuwen.

De in Malaga geboren voetballer, zoon van een Marokkaanse vader en Spaanse moeder, had de keuze tussen beide landen. Hij speelde voor de Spaanse jeugdelftallen, maar dat is volgens de FIFA-regels niet genoeg om hem tot een officieel Spaans international te maken.

Lees ook: Brahim Diaz kiest voor Marokko

De regels stellen dat spelers maximaal drie officiële interlands (zonder WK of continentaal kampioenschap) voor een land mogen spelen om nog van nationaliteit te kunnen wisselen. Daarbij moet de speler op het moment van zijn laatste officiële interland jonger dan 21 jaar zijn geweest.

Lees ook: Spaanse bondscoach reageert op keuze Brahim Diaz voor Marokko

Díaz voldoet aan alle criteria. Hij speelde slechts één keer voor ’La Roja’, in een oefenwedstrijd tegen Litouwen in juni 2021 in het Butarque-stadion. De toen 21-jarige Díaz kwam in die wedstrijd weliswaar in actie, maar die gold niet als officiële interland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team