Zoeken

Wafaa twee jaar na moord eindelijk begraven in Spanje

5 januari 2022 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Wafaa Sebbah, een jonge Marokkaanse vrouw die in 2019 werd vermoord door een crimineel in het Spaanse Carcaixent bij Valencia, is zondag begraven op de islamitische begraafplaats van Alsalam in Chiva. Er waren zo’n honderd mensen aanwezig op de begrafenis om hun steun uit te drukken aan de rouwende familie.

Soraya en Nabil, de ouders van Wafaa, en één van haar broers, ontvingen condoleances van vrienden en buren die gekomen waren om hen te steunen en de nagedachtenis van de overledene te eren. De familie zegt zeer dankbaar te zijn voor dit gebaar van solidariteit. "Het lichaam van een geliefde luistert naar ons als het de begraafplaats betreedt. We zullen eindelijk met onze dochter kunnen praten," vertelde Nabil aan Las Provincias enkele minuten voor de begrafenis.

Lees ook: Spanje: vermoorde Mohamed worstelde vier maanden met de dood

De Imam van Bétera leidde het gebed voor de overledene in het bijzijn van een groep mannen en vrouwen die aanwezig waren op de begrafenis van de jonge vrouw, die in november 2019 werd vermoord. De burgemeester van Pobla Llarga, Neus Garrigues, verschillende leraren van de Doctor Sanchis Guarner school waar Wafaa les volgde, de advocaat die met de zaak was belast, Jesús Ruiz, en verschillende andere persoonlijkheden brachten een laatste eerbetoon aan het slachtoffer.

Wafaa’s ouders eisen gerechtigheid voor de dood van hun dochter. Zij vragen de rechter om de dader tot de maximumstraf te veroordelen. "We weten dat hij op een dag uit de gevangenis zal komen, maar onze dochter zal nooit meer terugkomen," zegt Nabil.

Lees ook: Marokkaan duwt vrouw uit rijdende auto in Spanje

De vermeende dader, David S., werd op 16 juni 2021 door de Guardia Civil gearresteerd na jaren onderzoek. Het lichaam van Wafaa werd dezelfde dag gevonden in een put van de boerderij van zijn grootouders. Hij zou haar lichaam na de moord in de put hebben gedumpt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team