Zoeken

Kenitra: stem gehoord van man die al week begraven was

5 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Een gerucht over een persoon die enkele dagen geleden op een begraafplaats in Kenitra werd begraven en weer tot leven zou zijn gekomen, ging viraal op sociale media. Er is een onderzoek ingesteld.

Op internet doen geruchten de ronde over een persoon die op de begraafplaats van Ridouane begraven werd en zes dagen later weer tot leven zou zijn gekomen. Sommigen beweren de dode man vanuit zijn graf en met een voldoende hoorbare stem de Sjahada te hebben horen reciteren. Daardoor werd gedacht dat de overledene misschien levend begraven was, meldt Al Akhbar. Naar verluidt hebben sommige mensen het graf geopend in een poging om de man te helpen.

Lees ook: Marokkaan dood verklaard in plaats van broer in Spanje

De familieleden van de overledene werden hiervan op de hoogte gebracht en gingen onmiddellijk naar de plaats van het misdrijf. Er brak een woordenwisseling uit tussen hen en degenen die probeerden hem uit zijn graf te halen. De plaatselijke autoriteiten werden ter plaatse geroepen. Bij hun aankomst werd gecontroleerd of de man inderdaad dood was en werd zijn graf gesloten.

In een verklaring aan de media verklaarde de familie van de overledene dat de begraven man 77 jaar oud was en leed aan een langdurige ziekte die zijn hart en hersenen had aangetast. Ze verzekeren dat zijn dood natuurlijk was. Deze informatie wordt bevestigd door het medisch rapport van de overledene. Bovendien vond zijn begrafenis plaats met volledige inachtneming van het islamitische ritueel, voegt de familie eraan toe.

Lees ook: Marokko: ziekenhuis kondigt onrecht dood aan van familielid

De geruchten rond de terugkeer tot leven van de zeventiger brachten de autoriteiten ertoe de familie van de overledene te vragen of zij het lichaam wilden meenemen voor een autopsie, maar zij weigerden dit. Er is nu toch een onderzoek ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team