Zoeken

El Jadida: onderzoek naar verdachte dood ingenieur

23 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Het lichaam van gepensioneerde ingenieur die onder onopgehelderde omstandigheden in El Jadida is overleden, is opgegraven voor onderzoek. De overledene zou voor zijn dood van zijn bezittingen zijn beroofd.

De gepensioneerde ingenieur verhuisde in 2019 naar El Jadida waar hij een flat huurde. Hij stierf dit jaar onder onopgehelderde omstandigheden. Zijn huisbaas was een man met een crimineel verleden die verwikkeld was in rechtszaken wegens schriftvervalsing, verduistering en diefstal. Hij bracht het slachtoffer naar de eerste hulp van het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed. De verdachte liet hem vervolgens begraven zonder zijn familie en kinderen in te lichten.

Lees ook: Verdacht overlijden Egyptische kernfysicus in Marrakech

De familie van de overledene diende een klacht in bij de rechtbank van El Jadida. Het lichaam van de gepensioneerde ingenieur werd opgegraven in opdracht van het parket. Een autopsie werd vervolgens in Casablanca uitgevoerd om de doodsoorzaak vast te stellen, meldt Assabah. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd daarna door zijn familie begraven op de begraafplaats van Temara.

De resultaten van de autopsie zijn niet bekend. Maar de hypothese van een misdaad wordt niet uitgesloten. De man zou zijn overleden als gevolg van vergiftiging. Tijdens zijn verblijf in El Jadida werden zijn bezittingen tegen absurde prijzen verkocht. Een boerderij met een waarde van meer dan 3 miljoen dirham in de provincie Khemisset werd verkocht voor 500.000 dirham. Hetzelfde geldt voor een flat in een exclusieve wijk in Rabat.

Lees ook: Verdacht overlijden Egyptische kernfysicus in Marrakech

De vermeende moordenaar is de eigenaar van de flat die de ingenieur huurde in El Jadida. De onderzoekers zetten hun onderzoek voort om deze zaak op te helderen. Afgelopen donderdag richtte het onderzoek zich op tegenstrijdigheden die zijn aangetroffen in administratieve en gezondheidsdocumenten met betrekking tot het overlijden van het slachtoffer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team