Zoeken

Verkoold lichaam Marokkaan gevonden in Spanje

25 april 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 27-jarige Marokkaanse man is donderdag om het leven gekomen bij een brand in een hut in de buurt van de begraafplaats Lepe in Huelva, Spanje. Brandweermannen vonden zijn levenloze lichaam.

De hulpdiensten werden door talrijke buren gealarmeerd voor een brand in een hut bij het kerkhof van Lepe. De brandweer van Huelva, de Guardia Civil, de plaatselijke politie van Lepe, medisch personeel en het Rode Kruis waren onmiddellijk ter plaatse en ontdekten het levenloze lichaam van de jonge Marokkaan in de hut.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

Het slachtoffer woonde in de hut met drie andere Marokkanen en twee Senegalezen, meldt EFE. Een van hen was een Marokkaan die brandwonden aan zijn hand opliep en door de hulpdiensten werd verzorgd. De Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van de dood en de oorzaak van de brand. Het gemeentebestuur van Lepe van zijn kant betreurde de dood van de jonge Marokkaan.

Tijdens een persconferentie heeft de minister van Gelijkheid, Sociaal Beleid en Bemiddeling, Rocío Ruiz, de condoleances van de regering overgebracht aan de familie en verwanten van het slachtoffer. Hij verzekerde hun dat er maatregelen worden genomen om in Lepe een verblijfplaats voor seizoenarbeiders te bouwen.

Lees ook: Spaanse politie zoekt lichaam vermiste Marokkaan

Met het ministerie van Integratie en de gemeenschappen zal deze week een overeenkomst worden ondertekend om een project te ontwikkelen dat hen "huisvestingsoplossingen" zal verschaffen. Zo zal het probleem van de krottenwijken en de onhygiënische woonomstandigheden "eens en voor altijd" worden opgelost, zo concludeerde zij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team