Zoeken

Gerechtigheid voor Thami Bennani die 15 jaar geleden verdween

29 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

Vijftien jaar nadat de 17-jarige Thami Bennani werd vermist en dood werd aangetroffen op een strand in Mohammedia, eisen zijn moeder Hayat Alami, influencers, kunstenaars, atleten en journalisten gerechtigheid.

De zaak van de vermiste Thami Bennani lijkt heropend. De Marokkaanse influencer Safaa plaatste onlangs een video op Youtube die in slechts vier dagen meer dan 2,2 miljoen keer werd bekeken. Veel internetgebruikers hebben zich het verhaal aangetrokken van de jongeman die bijna 15 jaar geleden verdween. Talrijke commentaren verschenen onder de video. Twitter en andere sociale netwerken hebben het snel overgenomen. De hashtag #JusticepourThamiBennani werd in het leven geroepen om Thami’s moeder, Hayat Alami, bij te staan bij het oplossen van de zaak. De campagne wordt gesteund door artiesten, atleten, journalisten, influencers en het grote publiek.

Lees ook: Marokkaanse wacht al 13 jaar op waarheid over dood zoon (video)

Ook andere initiatieven zijn gelanceerd: pagina’s voor Thami Bennani om zijn familie te steunen en verder een actie waarbij internetters wordt gevraagd hun profielfoto’s door die van Thami te vervangen om meer aandacht voor de zaak te krijgen. Op maandag zei Hayat Alami dat ze telefonisch een doodsbedreiging kreeg. "Ik groet u allen met moederlijke liefde. Jullie zijn de rechterhand die ik gebruik om door de duisternis te gaan en uiteindelijk zal ik door goddelijke kracht samen met jullie het licht laten schijnen", twitterde ze om haar achterban gerust te stellen.

De gebeurtenissen dateren van 14 maart 2007. Op die dag ging de toen 17-jarige Thami met schoolgenoten naar het strand van Paloma in de voorstad van Casablanca. Die avond wilde de groep de verjaardag van een van hun klasgenoten vieren. Maar niets verliep zoals gepland. De jonge tiener stierf aan een overdosis. Er wordt gezegd dat zijn lichaam werd verbrand om zijn identiteit te verbergen. Zijn lichaam zou daarna in zee zijn gedumpt.

Lees ook: Marokko: moeder ontdekt na 12 jaar waarheid over verdwenen zoon (video)

Het stoffelijk overschot van Thami Bennani werd gevonden door een landbouwer die een veld aan het omploegen was. Het lichaam werd naar het lijkenhuis gebracht waar de forensisch arts de dood door overdosis bevestigde. Het lichaam is enkele jaren later begraven zonder te worden ge√Įdentificeerd.

De moeder hield echter tot 2019 vol dat het niet om het lichaam van haar zoon ging. Een telefoongesprek tussen twee vrienden van de jongeman bracht aan het licht dat hij aan een overdosis was overleden. Hayat Alami was in staat nieuw bewijs te verzamelen om de drie verdachten in de zaak te doen veroordelen. De drie werden vervolgens in voorlopige hechtenis genomen. Vandaag blijft Thami’s moeder vechten voor de waarheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team