Zoeken

In Spanje vermoorde Younes Bilal begraven in Marokko

23 juni 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

Younes Bilal, de jonge Marokkaan die in het Spaanse plaatsje Mazarrón is vermoord door een racist, is afgelopen zondag in Marokko begraven.

Zondagmiddag is de kist met het lichaam van Younes Bilal aangekomen Beni Mellal, nadat hij vanuit Spanje was overgebracht naar de haven van Nador. De Marokkaanse overheid heeft de repatriëring van het lichaam en de begrafenis van de 39-jarige Marokkaan volledig betaald.

Lees ook: Marokkaan vermoord in Spanje, dader wilde alle "Moren" doden

Lokale media hebben de begrafenis live uitgezonden op sociale media. De voorzitter van de Adviesraad van Marokkanen in het buitenland, Driss el Yazami, en de voorzitter van de Vereniging van Marokkaanse immigrantenarbeiders in Murcia (ATIM), Sabah Yacoubi, waren ook aanwezig. ATIM heeft de weduwe van Younes, Andrea, gesteund door de advocaatkosten van de familie en alle reiskosten voor de familieleden van het slachtoffer te betalen. De weduwe van Younes is na de begrafenis in Beni Mellal bij haar schoonmoeder gebleven.

Op zondag 13 juni overleed Younes Bilal in Mazarrón nadat hij was neergeschoten door een ex-soldaat die racistische opmerkingen had gemaakt tegen hem en zijn vrienden. De dood van Younes leidde tot veel verontwaardiging en uitingen van solidariteit in de Spaanse provincie Murcia en in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team