Zoeken

Spanje: vermoorde Mohamed worstelde vier maanden met de dood

2 januari 2022 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De broer van Mohamed Youb, een jonge Marokkaan die in juli in het Spaanse Cales de Mallorca werd aangevallen en in november in het ziekenhuis van Son Espases overleed, vertelt hoe zijn broer vier maanden met de dood worstelde.

Mohamed Youb, 28 jaar, werd op 21 juli op een parkeerplaats in Cales de Mallorca met geweld aangevallen door een groep mensen. Zijn voornaamste belager, een 21-jarige Spanjaard, verdacht hem ervan een verhouding te hebben met zijn vriendin. Mohamed kreeg schoppen tegen het hoofd, met ernstig hersenletsel tot gevolg. Hij werd bewusteloos op de grond gevonden en naar het ziekenhuis van Son Espases gebracht, waar hij op 26 november overleed, meldt Diario de Mallorca.

Lees ook: Spanje: met geweld aangevallen Marokkaan overleden

"Ze belden me en zeiden dat hij in het ziekenhuis lag. De dokter vertelde ons dat hij ernstig hersenletsel had en een spoedoperatie nodig had," vertelt Hafid, de broer van het slachtoffer. Een maand later werd hij opnieuw geopereerd voor bloedklonters. Na een paar weken op de intensive care te hebben gelegen werd hij in observatie geplaatst. "Hij werd wakker en we waren hoopvol. Maar hij zei geen woord. We hebben vier maanden op deze manier doorgebracht. De hele familie heeft veel geleden."

Lees ook: Familie in Mallorca vermoorde Marokkaan eist gerechtigheid

De jongeman uit Taourirt woonde al jaren op Mallorca met zijn ouders, broers en zussen. Hij kon niet werken omdat hij leed aan chronisch nierfalen en aan de dialyse was. Zijn belangrijkste belager, Christian N., gaf zichzelf een week na de gebeurtenissen aan bij de politie, vergezeld van zijn advocaat. Hij werd beschuldigd van zware mishandeling. Hij pleitte schuldig en werd in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team