Zoeken

Waarzegster aangehouden in Mohammedia

19 oktober 2020 - 19:20 - Gemeenschap

©

De Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) heeft op zaterdag 17 oktober zestien vrouwen aangehouden, waaronder een zienster, voor fraude en misleiding. De operatie werd uitgevoerd naar aanleiding van talrijke klachten van de bewoners van een wijk in Mohammedia.

De politieoperatie werd uitgevoerd in het huis van een waarzegster, doorgaans "chouafa" genoemd. Ze houdt zich bezig met helderziendheid en andere soortgelijke activiteiten. De DGSN zegt dat de aangehouden "chouafa" volgens de ontvangen getuigenissen en klachten gespecialiseerd is in "ldoun" (lood). Ze verjaagt negatieve energie en spreekt spreuken uit. Hespress meldt dat haar klanten uit alle lagen van de Marokkaanse bevolking afkomstig zijn.

De activiteit is niet illegaal in Marokko, er is niets mis met het uitdrijven van boze geesten. De autoriteiten raakten wel geïnteresseerd in deze zienster uit Mohammedia, vanwege de uitbuiting van naïviteit, psychologische nood en onwetendheid van mensen omwille van geldgewin. Een sessie kost tussen de 30 en 200 dirham. Om de welwillendheid van geesten te verkrijgen duurt één consult tot drie sessies. Klanten geven geld uit zonder de zekerheid op een resultaat.

Een andere reden voor de belangstelling van de DGSN, is dat deze activiteit, die aan belastingen ontsnapt, ook zorgt voor bijeenkomsten die verboden zijn tijdens de covid-19-pandemie. Volgens de DGSN vinden de sessies van de waarzegster plaats in een donkere, discrete en vooral besloten ruimte, met de geur van lood die bewoners onwel kan maken. De vijftien andere arrestanten zijn allemaal klanten van de helderziende. Ze kwamen om toverspreuken uit te laten spreken of om boze geesten te verdrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team