Zoeken

Marokkaans-Amerikaanse antidrugsoperatie in Tanger

4 december 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

De Nationale veiligheidsdienst DGSN voerde dinsdag in samenwerking met de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA), een operatie uit waarbij 35 kg pure cocaïne in beslag werd genomen. De drugs waren afkomstig uit een Latijns-Amerikaans land en waren bestemd voor Azië.

De operatie werd uitgevoerd door de nationale veiligheidsdiensten en de douane van Tanger. In een mededeling zegt de DGSN dat de operatie deel uitmaakt van het samenwerkingsverband tussen de Marokkaanse veiligheidsdiensten en hun Amerikaanse tegenhangers in de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit en illegale handel in drugs.

Monsters van de in beslag genomen drugs zijn opgestuurd naar het justitieel laboratorium van het Forensic Sciences Institute van de Nationale veiligheidsdienst, om de zuiverheid van de cocaïne te analyseren, voegt de DGSN toe.

De gerechtelijke politie heeft een onderzoek ingesteld om alle verdachten die bij deze zaak betrokken zijn te identificeren en om de regionale en internationale gevolgen ervan en de banden met internationale netwerken voor cocaïnehandel vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team