Zoeken

Marokko: kwakzalver aangehouden met foto’s van verkozenen

16 oktober 2020 - 09:40 - Gemeenschap

©

Een kwakzalver is in Khouribga aangehouden omdat hij verschillende mensen heeft opgelicht, waaronder ook verkozen mandatarissen uit de regio. Hij zal in de komende dagen voor de strafkamer van de rechtbank van tweede aanleg van Khouribga verschijnen.

De zaak kwam aan het licht na een klacht van een buur bij de Koninklijke Gendarmerie van Khouribga, omwille van geluidsoverlast door de klanten van de oplichter. De gendarmes gingen samen met de buur naar het huis van de charlatan, dat omgebouwd was tot een kabinet, en konden hem op heterdaad betrappen.

Volgens Assabah ontving de verdachte op dat moment een cliënte die klaagde over slapeloosheid. Haar echtgenoot had 3000 dirham betaald voor haar behandeling. De beschuldigde lichtte zijn slachtoffers op in functie van hun inkomens. Zijn behandelsessies werden vanaf 300 dirham gefactureerd en de prijs steeg naargelang de middelen waarover zijn klanten beschikten.

Allerlei objecten werden in beslag genomen, waaronder restanten van dieren en zakdoekjes gedrenkt in onbekende producten. Er werden ook foto’s meegenomen waarop verschillende lokale verkozenen duidelijk herkenbaar waren. De oplichter werd gearresteerd en in detentie geplaatst. Hij eist om vanop afstand te worden berecht vanuit de plaatselijke gevangenis van Khouribga, uit angst besmet te worden met het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team