Zoeken

Zware disciplinaire sancties voor Marokkaanse veiligheidsambtenaren

28 november 2020 - 22:20 - Marokko

©

Verschillende medewerkers en verantwoordelijken binnen de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN), hebben disciplinaire sancties gekregen omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het opstellen van fictieve klachten en het voorleggen van valse documenten aan de rechtbank.

Volgens het dagblad Al Massae, heeft de instantie een grote prioriteit gegeven aan klachten van hoge overheidsfunctionarissen die het slachtoffer zijn van onrechtmatige gerechtelijke procedures en van valse beschuldigingen om reputatieschade te berokkenen.

Een zorgvuldig gerechtelijk onderzoek op verzoek van de DGSN, maakte het mogelijk om telefonische gesprekken uit te kammen en vingerafdrukken te nemen in verschillende gebouwen van de nationale administratie.

De onderzoeken, uitgevoerd door de Algemene Inspectiedienst, brengen afrekeningen tussen hoge ambtenaren aan het licht, schrijft de krant zonder zich hierover uit te wijden.

In het kader van de implementatie van het administratieve mechanisme voor de verwerking van klachten en grieven tegenover veiligheidsambtenaren, zijn er strenge disciplinaire sancties uitgesproken, gaande van juridische vervolging tot boetes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team