Zoeken

VS doneert speciale klimtoren aan Koninklijke Marine

24 oktober 2021 - 20:20 - Wereld

©

De Verenigde Staten hebben een meer dan 15 meter hoge trainingstoren gefinancierd voor de duikschool van de Marokkaanse Koninklijke Marine. De infrastructuur werd donderdag ingehuldigd in aanwezigheid van militaire functionarissen van beide landen.

De bijzondere toren zal de speciale koninklijke troepen in staat stellen zich meer technieken eigen te maken voor het dalen met behulp van een touw en voor tactische interventies van controle en inspectie, meldt een persbericht van de Amerikaanse ambassade in Marokko.

Lees ook: Marokko ontvangt nieuwe partij Amerikaans militair materieel

Met een totale kostprijs van 710.000 dollar, maakt de bouw van de infrastructuur deel uit van de nieuwe benadering van de training in het snel afdalen van een steile wand, "Rappel Training Tower" genoemd, aldus de nota.

In een verklaring aan de pers zei luitenant-kolonel Teremuura Shamel, hoofd van het Bureau voor Veiligheidssamenwerking van de Ambassade van de VS in Marokko, dat "dit project het zoveelste voorbeeld is van de nauwe samenwerking tussen de strijdkrachten van de VS en Marokko". Hij voegde eraan toe dat "wij voortdurend samenwerken om te trainen en om ons voor te bereiden op alle risico’s die de regionale stabiliteit kunnen bedreigen".

Lees ook: Marokko: 50 miljard dirham voor het leger

De verantwoordelijke kondigde ook aan dat Amerikaanse en Marokkaanse militaire functionarissen binnenkort bijeenkomen op het hoofdkwartier van de Staf van de Zuidelijke Zone van de Royal Armed Forces in Agadir, om de planning te bespreken van de volgende militaire oefening African Lion.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team