Zoeken

Gezamenlijke training Marokkaanse en Israëlische commando’s

14 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

De normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Marokko zorgt ervoor dat er ook op militair vlak wordt samengewerkt. Vorige week vond er een militaire oefening plaats in Israël waar ook het Marokkaanse leger aan heeft deelgenomen.

Verschillende landen die goede betrekkingen hebben met de Hebreeuwse staat, waaronder Marokko, hebben meegedaan aan een militaire oefening die in Israël werd gehouden. De oefening vond plaats tussen 4 en 9 juli. "Een groep van de Marokkaanse speciale strijdkrachten deed vier dagen lang mee aan deze oefeningen", meldt Le Desk die militaire bronnen zou hebben geraadpleegd. Het zou gaan om anti-terreur oefeningen, specificeert hetzelfde medium. Vooralsnog hebben de Israëlische en Marokkaanse legers (FAR) de berichten niet bevestigd.

Lees ook: Marokkaans leger in Israël voor oefening

Op de vraag of er een Marokkaanse delegatie van de luchtmacht aanwezig is in Israël, verklaarde een Israëlische woordvoerder van het leger "dat er diverse buitenlandse legermachten meedoen aan de militaire oefening". "We gaan het niet hebben over de samenwerking met een specifiek land," aldus de woordvoerder van het Israëlisch leger.

Een vliegtuig van de Marokkaanse luchtmacht zou op zondag 4 juli, onder begeleiding van de koninklijke gendarmerie, zijn geland op de Israëlische militaire basis Hatzor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team