Zoeken

De krachtige boodschap van Joe Biden aan Koning Mohammed VI

19 november 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Amerikaanse president Joe Biden heeft ter gelegenheid van de 66e verjaardag van de onafhankelijkheid van Marokko, een felicitatiebrief geschreven aan Koning Mohammed VI.

In zijn boodschap herinnert de Amerikaanse president aan de hechte betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Marokko en merkt op dat de vriendschapsbanden tussen beide landen al heel lang bestaan. "Ons partnerschap is 235 jaar oud en ging van start met de ondertekening van het Verdrag van Vrede en Vriendschap tussen de Verenigde Staten en Marokko in 1786. Inmiddels heeft het herhaaldelijk het belang en de waarde aangetoond van wederzijds respect en samenwerking," schrijft het staatshoofd.

Lees ook: Koning Mohammed VI stuurt bericht naar Joe Biden

Joe Biden schrijft ook dat hij verheugd was "te vernemen dat de recente herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de Amerikaanse legatie in Tanger, een voorbeeld is van onze blijvende diplomatieke betrekkingen". Hij spreekt ook zijn voldoening uit "over het vooruitzicht om onze gezamenlijke verbintenissen te verdiepen, in elkaars welvaart te investeren en voort te bouwen op dit onverbrekelijke partnerschap".

Lees ook: Joe Biden verwelkomt erkenning Marokkaanse Sahara

Voor de Verenigde Staten vormt het gedeelde belang bij vrede, veiligheid en stabiliteit in Noord-Afrika, "een solide basis voor verdere samenwerking en betrokkenheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team