Zoeken

Polisario: "12 Marokkaanse soldaten gedood in Sahara"

13 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De onafhankelijkheidsbeweging Polisario stelt twaalf Marokkaanse militairen in de Sahara te hebben gedood tijdens verschillende aanvallen.

"Het Nationale Bevrijdingsleger van de Sahara heeft verschillende aanvallen uitgevoerd tegen het Marokkaans leger nabij de bufferzone, waarbij 12 doden zijn gevallen, waaronder verschillende officieren", aldus het Polisario in een verklaring aan het Sahara Press Agency.

Lees ook: Vier leden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

Marokko en het Polisario zijn al tientallen jaren in conflict over de Sahara. Beide partijen eisen het grondgebied op. In 1991 stemden Marokko en de beweging in met een staakt-het-vuren, onder auspiciën van de Verenigde Naties. Om de overeenkomst te handhaven werd de vredesmissie Minurso opgericht.

Lees ook: Polisario blijft Marokko uitdagen

Het Polisario beschuldigt Marokko ervan het staakt-het-vuren te hebben verbroken na een demonstratie in Guerguerat in 2020 te hebben tegengehouden. Als gevolg daarvan verklaarde de beweging oorlog aan Rabat en beschuldigt het koninkrijk regelmatig van aanvallen met drones. De Marokkaanse autoriteiten hebben nooit op deze beschuldigingen gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team