Zoeken

Polisario beschuldigt Marokko van dodelijke drone-aanval

16 december 2021 - 15:40 - Marokko

©

De Koninklijke Strijdkrachten (FAR) hebben naar verluidt maandag twee Polisario-soldaten gedood bij een aanval in de Sahara.

Volgens het Polisario zijn twee soldaten van de onafhankelijkheidsbeweging op maandag 13 december 2021 door Marokkaanse soldaten gedood. Er werden echter geen bijzonderheden verstrekt over de omstandigheden of de identiteit van de militieleden.

Lees ook: Polisario-commandant komt om bij aanval door Marokkaans drone

In november werd al een commando van het Polisario gedood door een Marokkaanse drone-aanval in de Sahara. In april dit jaar werd Addah Al-Bendir, hoofd van de gendarmerie van de onafhankelijkheidsbeweging, in het Rouss Irni gebied van Tifariti gedood door een Marokkaanse drone.

Op de onofficiële Facebook-pagina van het Marokkaans leger staat dat verschillende vooraanstaande leden van het Polisario, waaronder het hoofd van de gendarmerie, zijn gedood tijdens operaties die door het Marokkaanse leger zijn uitgevoerd.

De vijandelijkheden tussen Marokko en het Polisario zijn sinds november 2020 opnieuw opgelaaid. De milities van de onafhankelijkheidsbeweging blokkeerden toen wekenlang de bufferzone van Guerguerat en belemmerden de verkeersstroom tussen het koninkrijk en Mauritanië.

Lees ook: Leider Polisario overleeft Marokkaanse drone-aanval

Geconfronteerd met deze acties had het leger, op bevel van Koning Mohammed VI, een militaire operatie uitgevoerd om de doorgang vrij te maken. Vervolgens bouwden zij een verdedigingsmuur ter beveiliging van de grensovergang bij Guerguerat, die 50 kilometer werd verlengd tot Touizgui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team