Zoeken

Nieuwe aanval van Polisario tegen Marokko in Sahara

18 oktober 2021 - 10:40 - Gemeenschap

©

Militie van de Polisario openden afgelopen donderdag het vuur op een patrouille van het Marokkaans leger bij een bewakingspost bij de verdedigingsmuur in de regio van Mahbes, in de Marokkaanse Sahara.

Een patrouille van het "Sahrawi-leger" APLS, bestaande uit meerdere gewapende voertuigen, opende het vuur in de nacht van donderdag op de bewakingspost bij de verdedigingsmuur. Het Marokkaans leger schoot terug en wist de aanval af te weren.

Lees ook: VN houdt Polisario verantwoordelijk voor spanningen in Guerguerat

Persagentschap EFE vernam van een militaire bron van de Polisario dat het doel was om de door Marokko aangelegde bewakingspost te vernietigen. De Marokkaanse autoriteiten hebben niet officieel over het incident gecommuniceerd. Er vielen geen gewonden in de rangen van de Polisario.

Het is de eerste keer dat er wordt geschoten in de Sahara sinds de militaire interventie van Marokko in Guerguerat, waar leden van de Polisario de grensovergang naar Mauritanië blokkeerden.

Lees ook: Marokkaans leger vernietigt voertuig Polisario

De internationale gemeenschap roept al maanden Marokko en de Polisario op om terug aan de onderhandelingstafel te gaan zitten en de vijandigheden te stoppen. Staffan de Mistura werd eind september tot de speciale gezant van de secretaris generaal van de Verenigde Naties voor de Sahara benoemd. De Italiaans-Zweedse diplomaat moet helpen een definitieve oplossing te vinden voor het Sahara-conflict.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team