Zoeken

Polisario-commandant komt om bij aanval door Marokkaans drone

18 november 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een commandant van de "vijfde militaire regio" van het Polisario Front, is zondag omgekomen bij een drone-aanval ten oosten van de Marokkaanse veiligheidsmuur in de Sahara. Een andere persoon raakte daarbij gewond.

De commandant zou zijn omgekomen als gevolg van een aanval uitgevoerd "door een Marokkaans drone," meldt La Razón. De krant benadrukt dat het nieuws nog niet officieel door de Polisario is bevestigd.

Lees ook: Algerije wil Polisario bewapenen om Marokko aan te vallen

De drone richtte zich op "een in Mauritanië geregistreerd 4×4 voertuig" dat in de buurt van de Marokkaanse veiligheidsmuur reed, in het gebied van Gleibat El Foul. Bij de aanval zou ook een persoon gewond zijn geraakt, aldus dezelfde bron. In de afgelopen dagen werden verschillende soortgelijke aanvallen geregistreerd.

Volgens het pro-Polisario medium Ecsaharaui, hebben "drie Marokkaanse bomaanslagen" maandag aan elf burgers het leven gekost, ten oosten van de Marokkaanse veiligheidsmuur in de Sahara. In april werden ook al drie Polisario-leden gedood nadat zij probeerden te infiltreren in het gebied van Tifariti, op 130 km van Smara. In dezelfde maand was een hoge functionaris van de Polisario omgekomen bij een andere drone-aanval in Dah El Bendir.

Lees ook: Soldaat Polisario vertelt over Marokkaanse drone aanval

Vorige week verklaarde Brahim Ghali, de leider van de afscheidingsbeweging, dat "de vijandelijkheden zouden worden opgevoerd" en dat "zijn leger volledig voorbereid is en klaar staat om de vijand te bestrijden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team