Zoeken

Verliefde Marokkaanse luchthavenmedewerkster contacteert BBC-journalist die privacy-schending hekelt

22 mei 2022 - 11:40 - Marokko

©

Een BBC-journalist die op het punt stond naar het Verenigd Koninkrijk terug te vliegen, zegt dat Marokko de ‘General Data Protection Regulation’, een Europese verordening voor gegevensbescherming, niet naleeft.

Eliott Darby deelde zijn verhaal op sociale media. Hij plaatste op Twitter screenshots van een gesprek dat hij op WhatsApp voerde met Aya, de verpleegster die zijn Covid-19-test had afgenomen op de luchthaven. De jonge Marokkaanse vrouw vertelde hem dat ze zijn nummer uit zijn medisch dossier had gehaald, omdat ze verliefd op hem was geworden.

Lees ook: Verliefde medewerker Royal Air Maroc maakt vreselijke fout (foto)

De publicatie van de journalist leidde tot veel reacties op sociale media, sommigen stellen het delen van het privégesprek aan de kaak en anderen bekritiseren soortgelijke praktijken door verschillende actoren in de Marokkaanse toeristische sector. "Dit is volkomen normaal gedrag in Marokko," schrijft Nathalie, die al drie jaar in het koninkrijk woont. "De taxichauffeur die me naar het vliegveld bracht toen ik Marokko verliet, heeft mijn telefoonnummer aan alle mannen in zijn familie gegeven. Ik moest mijn nummer veranderen," legt ze uit.

Lees ook: Danseres Evelyne ontmoette de liefde van haar leven in Marokko

"In andere landen zijn de voorschriften inzake gegevensbescherming niet meer dan een stuk papier dat ergens ligt. Niemand onderwijst de burgers omdat het niemand iets kan schelen," schrijft een andere internetgebruiker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team