Zoeken

Ophef om vakantie Marokkaanse minister in Tanzania

26 augustus 2022 - 12:20 - Marokko

©

De vakantie van minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor in Tanzania, is door de Marokkanen zeer slecht ontvangen. Ze wordt van alle kanten bekritiseerd op het internet.

Fatim-Zahra Ammor staat in het middelpunt van een controverse. Haar privé-vakantie, die ze met haar familie in Tanzania doorbrengt, wordt door veel Marokkaanse internetgebruikers verkeerd begrepen. Zij vinden het moeilijk te geloven dat de vrouw die de toeristische voordelen van het koninkrijk aanprijst, er de voorkeur aan geeft haar vakantie op meer dan 7000 km van Marokko door te brengen. Op de sociale media wordt veel kritiek geuit.

Lees ook: Controverse na uitspraken RNI-afgevaardigde over Koning Mohammed VI

"Zij heeft een politieke verantwoordelijkheid omdat zij minister is, en als zij het nationale toerisme bevordert, gaat zij niet ergens anders op vakantie! Haar optreden en ministeriële verklaring zijn in diskrediet gebracht," schrijft een internetgebruiker. "De minister promoot voortdurend het nationale toerisme, maar besluit vervolgens om op vakantie te gaan naar Zanzibar," is de reactie van een andere internetgebruiker.

Zoubir Bouhoute, voormalig voorzitter van het Provinciaal Bureau voor Toerisme van Ouarzazate, beschuldigt Fatim-Zahra Ammor ervan de sector slecht te beheren. "Vanuit politiek oogpunt is het de samenhang tussen daden en verklaringen die een minister legitimiteit verschaft, maar we weten dat ze een marionet is, er is geen reden om haar te verdedigen," schrijft een internetgebruiker. Sommigen eisen het aftreden van de minister. "Ze moet uit haar ambt worden gezet of worden veroordeeld voor het geld dat ze in Zanzibar heeft verspild."

Lees ook: Ruim 3 miljoen toeristen in Marokko in eerste helft 2022

In Marokko is het toerisme goed voor 7% van het BBP en meer dan 500.000 banen. De sector werd echter hard getroffen door de pandemie. De regering heeft inspanningen gedaan om de sector nieuw leven in te blazen, die inmiddels vruchten afwerpen. In de eerste zes maanden van het jaar hebben 3,4 miljoen toeristen Marokko bezocht, meldde Fatim-Zahra Ammor eerder. In vergelijking met de jaren vóór Covid-19 werd een terugwinningspercentage van 71 % opgetekend.

Bladna.nl