Zoeken

In Casablanca geboren negenling viert eerste verjaardag

6 mei 2022 - 09:00 - Marokko

©

De bevalling van de 26-jarige Halima Cisse uit Mali was vorig jaar groot nieuws. De vrouw beviel na een zwangerschap van 30 weken van vijf meisjes en vier jongens in de privékliniek Ain Borja, in Casablanca.

Omdat Cisse speciale zorg nodig had, werd ze overgevlogen naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Marokko. De negen baby’s kwamen ter wereld via een keizersnede en verblijven tot op de dag van vandaag in de kliniek in Casablanca. "Het is niet altijd even gemakkelijk, maar het is geweldig, als we naar alle baby’s op een rij kijken, zijn we opgelucht en vergeten we alles." De vader is officier in het Malinese leger en bevindt zich voor het eerst in zes maanden terug in Marokko, samen met hun oudste dochter Souda van drie, schrijft het AD. "Ik ben super gelukkig om weer herenigd te zijn met mijn vrouw en de kinderen", zegt hij.

Lees ook: Vrouw die van 9 baby’s beviel noemt eerste zoon "Mohamed 6"

De familie organiseert een klein feestje ter gelegenheid van de verjaardag van de negenling, samen met de verpleegsters en een aantal bewoners van de flat waar de moeder met haar kinderen woont. "Niets is beter dan het eerste jaar. We zullen ons dit geweldige moment herinneren."

Negenlingen zijn uiterst zeldzaam en zulke bevallingen gaan ook vaak gepaard met medische complicaties, maar de kinderen van Halima Cisse zijn allemaal kerngezond. Professor Youssef Alaoui, medisch directeur van de kliniek in Casablanca, zei dat er 10 dokters en 25 paramedici aanwezig waren bij de keizersnede. "Dit is echt een extreem zeldzaam geval, het is uitzonderlijk", zei hij.

Lees ook: Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen baby’s

De baby’s wogen bij de geboorte tussen 500 gram en 1 kilo en verbleven twee tot drie maanden in couveuses. De jongens heten Mohammed VI, Oumar, Elhadji en Bah, de meisjes Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama en Oumou. "Alle kinderen hebben een unieke persoonlijkheid. Ze hebben allemaal een ander karakter. Sommigen zijn stil, anderen maken meer lawaai en huilen veel. Ze zijn allemaal heel anders, wat normaal is," aldus de vader.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team