Zoeken

Dit zijn de vereisten om naar Marokko te kunnen reizen

8 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Na twee maanden volledig gesloten te zijn geweest omwille van de epidemiologische situatie met betrekking tot de coronapandemie, heeft Marokko maandag zijn luchtruim heropend voor buitenlandse reizigers. Er gelden echter een reeks maatregelen waarmee reizigers rekening moeten houden.

Volgens het nieuwe gezondheidsprotocol dat door het ministerie van Volksgezondheid is gepubliceerd, moet elke reiziger die het Marokkaanse grondgebied wil binnenkomen, een vaccinatiepas en een PCR-test kunnen voorleggen, met een negatieve uitslag van minder dan 48 uur oud (tijd tussen monsterneming en registratie).

Lees ook: Marokko: veel terughoudenheid over heropening grenzen

Bij de aankomstpunten op Marokkaans grondgebied zullen er "systematisch snelle antigeentesten" worden uitgevoerd, alsmede "willekeurige steekproeven voor PCR-testen", aldus het ministerie. De persoon die positief is en asymptomatisch is of een goedaardig ziektebeeld vertoont, wordt volgens het geldende nationale protocol in thuis-quarantaine geplaatst, of in een hotel als het een toerist betreft.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen afgeschrikt door inreismaatregelen Marokko

Voor kinderen onder de 6 jaar zijn er geen toegangsvoorwaarden. De enige voorwaarde voor kinderen van 6 tot 18 jaar, is het voorleggen van een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud en een snelle antigeentest bij aankomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team