Zoeken

Formaliteiten om naar Marokko te reizen

22 april 2022 - 15:00 - Marokko

©

Sinds 8 april kunnen reizigers uit het buitenland Marokko over zee binnenkomen met een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud, zonder de verplichting om een geldige vaccinatiepas voor te leggen. De regeringsraad bestudeert dit nieuwe gezondheidsprotocol en staat op het punt om het te veralgemenen voor aankomsten per vliegtuig.

Goed nieuws voor wereld-Marokkanen en toeristen die tijdens de paasvakantie naar Marokko willen reizen. Niet-gevaccineerde reizigers hoeven enkel een negatieve PCR-test voor te leggen van minder dan 72 uur oud om toegang te krijgen tot het Marokkaanse grondgebied. "De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe protocol. Het is reeds goedgekeurd door de medische en wetenschappelijke commissie en door de betrokken ministeriële departementen. Er ontbreken enkel nog een aantal technische aanpassingen," vertelt een bron aan Le360.

Lees ook: Volledige hervatting bootverkeer Spanje-Marokko

Volgens het huidige gezondheidsprotocol moeten reizigers van 18 jaar en ouder verschillende documenten voorleggen om toegang te krijgen tot het Marokkaanse grondgebied. Vóór het instappen moeten ze een online gezondheidsformulier downloaden (dat ook aan boord van het vliegtuig wordt uitgedeeld) en naar behoren invullen. Daarnaast moeten ze een vaccinatiepas en een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud (tijd tussen monsterneming en registratie) kunnen voorleggen. Bij aankomst kan de reiziger op de luchthaven ook onderhevig zijn aan een snelle antigeentest en er is voorzien in een steekproefsgewijze bemonstering voor PCR-tests.

Lees ook: Marokko versoepelt gezondheidsbeperkingen op luchthavens

Positief geteste personen die asymptomatisch zijn of een goedaardig beeld vertonen moeten ofwel in thuisquarantaine of in een hotel blijven wanneer het over een toerist gaat. Indien de persoon matige symptomen vertoont, zal hij of zij in een publiek- of privéziekenhuis worden behandeld. Er zijn geen voorwaarden voor kinderen jonger dan 6 jaar. Reizigers tussen 6 en 18 jaar oud moeten een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud overleggen en bij aankomst een snelle antigeentest ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team