Zoeken

Royal Air Maroc lanceert nieuwe dienst voor reizigers

24 februari 2022 - 15:40 - Marokko

©

De luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft de lancering aangekondigd van een nieuw platform om de bezorgdheid van passagiers over gezondheidsbeperkingen te behandelen.

Klanten van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij kunnen nu naar gezondheidsvereisten vragen door een formulier op dit platform in te vullen, waarop alle reisinformatie staat. Aanleiding voor het digitale platform was het beantwoorden van "alle vragen" van reizigers over de vereisten voor toegang tot Marokko nadat het Marokkaanse luchtruim, dat sinds 29 november gesloten was, op 7 februari weer openging.

Lees ook: Marokko erkent vaccinatiepas volgens regels land van afgifte

Op dit platform kunnen reizigers antwoorden vinden over de voorwaarden voor de heen- en terugvlucht, vaccinaties, PCR-testvoorschriften en vaccinatiepassen, aldus de luchtvaartmaatschappij, die de vluchten inmiddels heeft hervat. Passagiers die ouder zijn dan 18 jaar moeten bijvoorbeeld een inentingsbewijs, een negatieve PCR-test die minder dan 48 uur voor vertrek is uitgevoerd en een afgedrukt, ingevuld en ondertekend gezondheidsformulier voor passagiers voorleggen.

Reizigers tussen 6 en 18 jaar moeten een negatieve PCR-test kunnen tonen die binnen 48 uur voor vertrek is uitgevoerd. Ook moet een afgedrukt, ingevuld en ondertekend formulier met de gezondheidsstatus van de passagier kunnen worden getoond. Passagiers jonger dan 6 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiebewijs te tonen.

Lees ook: Europa versoepelt reisregels voor derde landen

Op grond van het Marokkaanse gezondheidsprotocol kunnen passagiers bij aankomst worden onderworpen aan aanvullende maatregelen, waaronder een antigeentest voor passagiers ouder dan 6 jaar en een PCR-test voor willekeurig geselecteerde passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team