Zoeken

Nederlandse Marokkanen afgeschrikt door inreismaatregelen Marokko

6 februari 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse luchtruim wordt maandag weer geopend voor het internationaal vliegverkeer, maar Marokkaanse Nederlanders staan, ondanks een groot verlangen om naar Marokko te reizen, niet te trappelen om meteen het vliegtuig in te stappen. Een deel is afwachtend, omwille van de geldende coronaregels.

De Marokkaanse luchtgrenzen gaan maandag weer open voor internationaal vliegverkeer. Heel wat Marokkaanse Nederlanders willen nu graag naar Marokko reizen. Toch is een deel van hen terughoudend vanwege de inreismaatregelen, zegt voorzitter Bouchaib Saadane van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) in De Stentor. "Daarover gaan we komende week contact leggen met het consulaat van Marokko."

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders starten petitie tegen inreismaatregelen Marokko

Saadane zegt dat Marokkaanse Nederlanders heel graag Marokko willen bezoeken voor een familiebezoek of een vakantie. "Veel mensen zijn er jaren niet geweest en ook zijn er natuurlijk Marokkaanse Nederlanders die familie door corona hebben verloren en om die reden weer graag naar Marokko willen", aldus Saadane.

Lees ook: Marokko: veel terughoudenheid over heropening grenzen

De coronaregels vormen volgens hem, voor een deel van de Marokkaanse Nederlanders, een obstakel om een reis te boeken. De geldende inreisvoorwaarden zijn niet voor iedereen helder en daarnaast moet je naast de vaccinatiepas ook nog eens een verplichte PCR-test laten uitvoeren. "Reizen wordt duurder als je zo’n PCR-test nodig hebt, zeker als je met een heel gezin naar Marokko reist", zegt Saadane. "Daarom willen we graag weten wat het nut is van een PCR-test voor mensen die toch al zijn gevaccineerd en meer uitleg krijgen over de coronaregels in algemene zin voor reizen naar Marokko."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team